Příběh z firmy CZ LOKO

Příběh z firmy CZ LOKO

Společnost CZ LOKO, a.s. je předním výrobcem lokomotiv a speciálních drážních vozidel.

Na workshopu Chytrá změna budete mít příležitost setkat se s Vlastimilem Budařem, vedoucím provozu Jihlava ve společnosti CZ LOKO.

 

Prozradil nám, jak začínal a jaká je jeho motivace učit se neustále nové věci.

 

„V současné době jsem Vedoucím provozu Jihlava ve společnosti CZ LOKO, a.s. Lokomotivy mě přitahovaly již od malička. Fascinovala mě jejich síla, mohutnost a důmyslnost.

Jako malý kluk jsem často utíkal ke své pratetě, která bydlela u železniční trati. Sedl jsem si u ní na balkon a koukal na projíždějící vlaky. Rodiče se zlobili, že takhle utíkám z domu, ale co naplat za pár dní se situace opakovala znovu.

Když přišla chvíle, zvolit si povolání, byla volba celkem jednoduchá. Skončil jsem na Středním odborném učilišti železničním ve Valticích. Po maturitě jsem začal pracovat v lokomotivním depu Jihlava, jako mechanik silnoproudých zařízení. Splnil se tak klukovský sen, opravovat lokomotivy.

V devadesátých letech přišla éra modernizací lokomotiv a mně se v roce 1994 naskytla příležitost stát se zaměstnancem nově vznikající firmy – Jihlavská lokomotivní společnost.

Moje práce dostala nový rozměr. Přicházely moderní technologie, rukama nám procházel nejeden prototyp.

Hodně času jsme trávili u zákazníků u nás, ale i v zahraničí. Bylo to velmi tvůrčí období, kdy jsme museli zdolat nejednu překážku.

V roce 2007 přišel kariérní postup a já usedl na židli technologa výroby. Moje práce dostala jiný směr a mohl jsem uplatnit své zkušenosti z dílny.

Největší výzva přišla v roce 2011, kdy jsem dostal kariérní nabídku na místo Vedoucího výroby. Touto změnou se můj život začal ubírat novou cestou.  

Musel jsem se naučit mnoho nových věcí, naučit se pracovat s lidmi a vést je. Vsadil jsem na týmovou práci a s odstupem času musím říci, že to byl krok správným směrem.

Osobně mám radost z toho, že moji spolupracovníci přicházejí s nápady a nebojí se je realizovat.

Společně se snažíme naplnit heslo Tomáše Bati: „Továrna je jenom hromada cihel a železa. Život jí dávají lidé.“  

 

Tolik příběh jednoho naplněného klukovského snu.

 

 

Chcete se s námi podělit i o svůj příběh? Zúčastnit se soutěže o titul STORY FIRMA 4.18?

Kontaktuje nás, nebo se přihlaste do soutěže.



Ohodnotit tuto položku
(11 hlasů)

12 komentáře

Zanechat komentář

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.