Workshop Chytrá změna

Workshop Chytrá změna

Workshop Chytrá změna proběhl 21. 9. 2017 v prostorech Technologického inovačního centra ve Zlíně. Probíraná témata se samozřejmě týkala Průmyslu 4.0!

DSC 0656

První nás provedli světem dat a IT zástupci společnosti AUTOCONT.

2Petra Fuchsíková (AUTOCONT CZ)

Když spolu stroje a systémy mluví - od automatického sběru dat po umělou inteligenci. Představíme případové studie od zákazníků společnosti AutoCont v oblasti Industry 4.0.

3Vratislav Rudický (AUTOCONT CZ)

Jsme Vaše IT - Jak nastavit IT, aby odčerpávalo co nejméně zdrojů (času, peněz a chuti do života). Podělíme se s Vámi o zkušenosti z firmy Teknia Uherský Brod a firmy Reda.

DSC 0704

VZDĚLÁVÁNÍ 4.0 - KONCEPT ŠKOLNÍ VÝCHOVY PRACOVNÍKŮ

Karel Mareček (BD SENSORS)
Petr Gabriel (RAY SERVICE)
Majitelé úspěšných firem se rozhodli, že propojí vzdělávání s praxí. Princip 4.0 uplatňují ve sdílení a posilování kompetencí z oblasti technického vzdělávání a kreativity. Zjistíte jak podpořit české firmy při profesní přípravě studentů tak, aby byli schopni a připraveni zavádět nové technologie (robotická výroba a řízení) do firem.

5

MEDIACE V RUKOU MANAŽERA

Libor Smital (CE-PA)
Řešíte konflikty na pracovišti jako právníci, technici, nasloucháte "srdíčku", nebo je necháváte prostě vyhnít? Nevyřešené konflikty spolehlivě zabetonují konstruktivního a inovativního ducha. Vyzkoušeli jste pomoc mediátora a mediačních technik?

6

ODEČITATELNÁ POLOŽKA NA VÝZKUM A VÝVOJ

Lukáš Gajdušek (SMARTECH SOLUTIONS)
Vyvíjíte a inovujete své výrobky, technologie či procesy? Úspora na dani pro firmy, které "modernizují". Dozvíte se novinky v legislativě, judikáty a ukázky z praxe. Jaký je rozdíl mezi otevřenou a rigidní společností a má smysl zapojení ostatních členů týmu do inovování?

7

GAMIFIKACE VÝROBNÍHO PROCESU

Vlastimil Budař a Tomáš Gřešek (CZ LOKO)
Zvyšování produktivity eliminací úzých míst a podporou týmové spolupráce. Jak celý tým zvládl efektivně implementovat proces změny od nalezení problému až po implementaci trvalého zlepšování?

Na workshopu jsme měli možnost diskutovat s řečníky i zástupci firem, dát si k tomu výborné jídlo a prvotřídní kávu.

8

13

9

Atmosféra byla jako vždy plná podnětů a nových myšlenek, ale především dobré nálady!

10

11

 

Děkujeme za podporu Technologickému inovačnímu centru, Krajské hospodářské komoře Zlín, všem skvělým řečníkům a zástupcům všech zúčastněných firem. Věříme, že jste si workshop užili stejně jako my :)

12

Označeno v


Ohodnotit tuto položku
(9 hlasů)

15 komentáře

Zanechat komentář

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.