Workshop Logistika 4.0

Workshop Logistika 4.0

Byli jste na workshopu Logistika 4.0 ve Zlíně? Pokud ano, tak jste byli ve správný čas na správném místě! Pokud jste přijít nemohli, pak Vám nabízíme krátkou zprávu o tom, co vše jsme se dozvěděli a jak jsme si to užili.

logi1

Měli jsme možnost vidět skvělé přednášky z odvětví Logistiky, které na sebe navazovaly svým zaměřením a postupně se doplňovaly. Začali jsme přednáškou na téma Logistika pravou hemisférou od pana Jaroslava Bazaly z Logistické akademie. Probrali jsme například jak se připravit na blízkou a těžko odhadnutelnou budoucnost logistiky, jaké chceme logistiky a jakou mají mít osobnost. 

Následovala případová studie pana Petra Jalůvky z firmy Dynamic Future, který se zaměřil na Bezrizikový návrh logistického systému za pomoci prediktivní simulace. 

Pan Michael Rada ze společnosti IBCSD LAB přednášel o Obalech v době Průmyslu 5.0, které jsouv oboru logistiky brány jako měrná jednotka a dnes dlouhodobě považovány za nutnost. Diskutovali jsme o jejich přínosech, negativech a o tom, zda již není čas na změnu. Zajímavá přednáška byla doplněna o názornou ukázku využití elektrické jednokolky od společnosti IPS nesoucí označení IPS i5. Jedná se o nejtenčí (6cm) a nejlehčí (7,7 kg) elektrickou jednokolku na světě s ověřeným dojezdem 21,3 km a maximální rychlostí 21 km/h. V technické přestávce jsme si mnozí za podpory pana Rady jízdu úspěšně vyzkoušeli.

Závěrem nám pan Jiří Gistr, generální ředitel firmy Avex Steel Products, představil příběh úspěšné firmy a provedl nás svými vizemi pro společnost žijícím fenoménem Průmysl 4.0. Zjistili jsme také, jak funguje výrobní logistika v jejich společnosti, která získala ocenění jako Inovační firma Zlínského kraje v letech 2014 a 2016.

Všechny příspevky byly doplněny o dotazy účastníků, které pokračovaly diskuzí k danému tématu.

 

Úžasným zážitkem byla názorná ukázka elektrické jednokolky

log4

A skvělé občerstvení :)

log2

Děkujeme za příjemně a efektivně strávený čas a těšíme se na Vás na konferenci Fenomén 4.0 - Jen technologie nestačí!

LINKEDIN BANNER2



Ohodnotit tuto položku
(4 hlasů)

10 komentáře

Zanechat komentář

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.